Der findes en lang række sportsgrene. De mest kendte involverer bevægelse, tunge løft eller spring, men over de sidste par årtier, er der en ny type sport, der har taget verden med storm: Esport.
Esporten fokuserer i modsætning til fysisk sport på træning af hjernen. Hurtige reflekser, stort overblik, og en nødvendighed for at vide, hvad der sker lige om lidt, er fokus i esporten. Det har taget tid for esporten at blive anerkendt som en reel sport, men når der overvejes, hvilke fællestræk den har med fysisk sport, giver det god mening at kalde den en sport. Begge dele styrker nemlig fællesskaber og sammenhold. Samtidig danner de begge grobund for en sund interesse, der både er fyldt med sjov og samtidig udfordrer spillerens konkurrencegen.
Esport for begyndere
Esport er kort for elektronisk sport. Her er altså tale om sport, der kun foregår online. Det har en konkurrencepræget opbygning, som kan udføres både som solo spiller, eller som et hold.
For at dyrke esporten, er det nødvendigt at have enten en PlayStation, Nintendo, PC eller andet elektronisk udstyr. Hertil har udstyret til gennemførslen af spillene også en stor betydning. Der er nemlig blevet designet stole, muse, controllere, høretelefoner mm., der specifikt har fokus på en hurtig reaktionstid, optimal lyd eller maksimal komfort under den online turnering.
Du kan dog altid deltage i esport, på trods af, at du måske ikke har det nyeste eller smarteste udstyr på markedet. Det er en utrolig mangfoldig sportsgren, hvor det allervigtigste egentlig blot er, at du ejer en hurtig og stabil internetforbindelse.
Ikke alle computer- og PlayStationspil betegnes som esport og det kan være lidt svært at vide, hvad der gør forskellen. Esporten er derfor delt op i forskellige typer, hvoraf de mest kendte er FPS og RTS.
FPS står for First Person Shooter. Spillene foregår i første persons perspektiv og er centreret omkring skydning. Et eksempel på et populært esport spil af typen FPS er Counter-Strike.
RTS står for Real-Time Strategy. Denne type af spil kræver taktik og hurtig orientering. De fokuserer ofte på opbygning af hele samfund og styring af hære, der skal i krig.
Tjen penge på esport
Det er muligt at tjene penge på esport, ligesom med alle andre typer sport. Hvis du har det rigtige talent og lægger kræfterne i, kan du blive professionel ? men hvis du i højere grad nyder at iagttage kendte spillere og deres strategier, er eSports-Betting.io/da et rigtig godt alternativ.
Esport betting fungerer på samme måde som betting af anden sport. Det er et væddemål, hvor du helt selv har mulighed for at vælge, hvilket hold, du tror vinder, hvor meget de vinder med, hvilken spiller der får de fleste kills og så meget mere. Før du lægger et bet, så husk at være opmærksom på den enkelte bookmakers odds.
Odds er nemlig essentielt for at vide, hvor mange penge du har mulighed for at vinde. Hvis oddset for eksempel er 3, vil du kunne vinde 3 gange det beløb, du har bettet.