De fleste kan helt sikkert blive enige om, at god mad er fantastisk. Mad behøver ikke at være fra en Michelin-restaurant for at være god; god mad kan sagtens være saltchips med dilddip, som man spiser til en god film med en god ven en lørdag aften.
Settingen betyder nemlig også tit ret meget for madoplevelsen. Hygge kan gøre selv dårlig mad til en god oplevelse, og en pæn anretning kan gøre god mad til fantastisk mad.
God mad kan også være takeaway nede fra den lokale, og det kan være tarteletter og fiskefilet fra kantinen på arbejdet. God mad er ikke én specifik ting, god mad kan komme i mange afskygninger og fra mange forskellige steder.
Hvad, der er god mad, er individuelt. Nogle elsker frysepizzaer, andre kan kun lide mors mad, og for nogle skal det være økologisk. Nogle synes tofu er sært, andre synes, det er det eneste rigtige, nogle vil ikke spise fedt, og andre kan ikke leve uden pomfritter, flødeskumskager og tandsmør.
God man kan således være rigtig mange ting, men de fleste kan helt sikkert blive enige om, at rigtig god mad også tit er hjemmelavet mad.
Lav mad selv
Der er flere fordele ved hjemmelavet mad:
- Når man laver maden selv, ved man, hvad der er i.
- Det er typisk billigere at lave mad selv.
At lave sin egen mad kan dog være frygtelig tidskrævende, og det afholder nogle fra at gøre det, men det behøver ikke at tage en evighed at lave hjemmelavet mad. Hvis du gerne vil have hjemmelavet mad, men du synes, at det er spild af tid at bruge lang tid på det hver dag, så kommer her nogle tips til, hvordan den skal kringles:
- Lav store portioner og frys det ned, så skal du kun lave mad nogle dage, og andre gange kan du bare tage en pose med chili con carne eller en kvart tærte op af fryseren og varme i ovnen. Nemt og lækkert!
- Køb færdigskårne grøntsager. De er nok lidt mindre spændende end grøntsager, du selv skær, til gengæld er det super nemt og hurtigt.
- Køb en god kogebog med opskrifter, der er lavet til at være hurtige at lave.
- Lav mad sammen med andre ? det gør det ikke nødvendigvis hurtigere at lave mad, men det gør det hyggeligere, så det måske ikke er så træls at bruge tid på.
Lav mad sammen med andre
Det er bare hyggeligt at lave mad sammen med andre og det selvom man elsker at lave mad. Men det vigtigste er næsten, at man bagefter har nogen at spise maden sammen med. Det er ikke altid lige sjovt at spise alene foran fjernsynet. Hvis man gør det hver dag, er der heller ikke noget at sige til, at man ikke gider at bruge tid på at stå i køkkenet, for når man sidder foran tv?et lægger man jo alligevel ikke særlig meget mærke til, hvad man putter i munden. Hvis du ikke lige har en at lave den lækre mad sammen med, kan du overveje at benytte dig af en dating app. Der er helt sikkert en anden, som vil sætte pris på god mad og godt selskab,
Når man har nogen at spise med, så kan man sidde og hygge over maden og snakke om, hvordan det smager. Det gør oplevelsen bedre, og det gør maden bedre.