NetRadio   Netspil   Rejse   Sport   Bolig   Shopping   Sundhed   Kvinder  Tors. 30 marts

Søg på ABCsiden.dk På nettet
  

8 tips og tricks til at komme i gang med hjemmetræningenMan behøver ikke at tage i Fitness World, for at få en god træning. Man kan sagtens gøre det hjemme i vante omgivelser på ens eget stuegulv.
Inden du kaster dig ned på gulvet og begynder at gå amok i mavebøjninger, så kan oplevelsen blive en smule mere behagelig og bedre, hvis du bruger 2 minutter på at læse denne guide.


1. Yogamåtte

Virkelig essentielt, visse træningsøvelser er decideret ubehagelige på det nøgne gulv. Derudover, så sørger måtten også for du ikke udsætter dit gulv for sved, samtidig med du ikke behøver at ralle rundt blandt alt støvet.

2. Det rigtige træningsudstyr
Hvis du kun skal dyrke yoga, så er en måtte måske nok, men for andre, som ønsker et mix af yoga og styrketræning, så kan det være interessant at investere i et par dumbbells, pull-up stang eller håndvægte. Køb dog i moderate mængder, så du ikke fylder alle dine ledige værelser med kæmpe maskiner.

3. Musik
Musik kan være utrolig motiverende, og det er et fantastisk redskab til at komme i den helt rigtige stemning. Det er personlig præference, om du er til højtalere, eller om du heller vil høre i høretelefoner.

Personligt er jeg mest til lyd igennem højtaler når jeg træner. Jeg får ofte hovedpine, hvis jeg træner med høretelefoner. Derudover anvender jeg SONOS højtaler, hvilket er virkelig nemt. SONOS skal nemlig ikke forbindes med andet end strøm og dit WIFI netværk for at virke. Derefter kan du streame musik fra Spotify og andre steder fra din mobil.

4. Træningstøj
Virkelig også et område hvor det er helt op til personlige præferencer. Er du typen som har det bedst i stramtsiddende tights, eller træner du i joggingbukser og tanktop? Jeg er mest behagelig under træning, hvis jeg har et par let siddende joggingbukser på, som hverken er for stramme eller for løse. Et rigtig godt eksempel er træningsbukser fra MbyM.

5. Brug internettet
Det kan godt være svært at forblive motiveret, når man træner alene, derfor er kan det være en god idé at følge et online træningsprogram. Der er også nogle blogger som lægger deres træningsprogrammer og udvikling op, på den måde kan du træne sammen med en virtuel partner og samtidig slippe for at være social imens du rød blusset og svedende.

6. Mad
Hvis du træner for at smide de ekstra kilo, så kan det være du skal justere hvad du propper i munden. Selvom du spiser de rigtige portioner, så handler det også hvad du spiser. Kroppen vil nemlig hellere bruge energien fra sukker og stivelse end den vil begyndte at forbrænde fedt. Derudover er det også bevist at kvinder får mest ud af træningen, hvis de træner efter de har spist.
Mænd får derimod mest ud af deres træning, hvis de træner på tom mave.

7. Proteinpulver
Træner du for at blive i god form, miste de ekstra kilo eller for at tage kilo på i muskler? Proteinpulver kan være svaret på dine problemer, hvis du gerne vil effektivisere din træning.
Et proteinpulver supplement, kan virkelig booste din udvikling, hvis du er spinkel af statur og gerne vil "bøffes" lidt op.

8. Søvn
Søvn er en rigtig vigtig faktor, når det kommer til træning. Under din søvn restituerer kroppen hurtigst, da der sker en stor hormonel produktion i kroppen om natten. Hormonerne er vigtige for dit immunforsvar, cellereparation og dine kønshormoner.

Der bliver konstant fundet nye eksempler på, hvorfor søvn er vigtigt for os mennesker. Udover at hjælpe os restituere, så har det også stor betydning for selve træningsindsatsen. Derudover er mangel på søvn også koblet sammen med depression og stress. 


  

Relaterede artikler


F for Fyn er fin


F for førstegangskøber


P for pletskud


8 tips og tricks til at komme i gang med hjemmetræningen


Makeuppens magi


Wuptis historie


S for sociale medier


S for sundhed: de små smutveje


M ? for Mors dag!


Gode råd til din online ansigt udadtil når du starter en praksis som advokat


Så er det weekend! Er du klar? Her er 3 friske bud på ting, du bør have styr på


Aldrig gå ned på udstyr


Tjek dit udstyr og opgradér det


H for hjemmeside


Mange iværksættere springer ud som webshopsejere


V for vinterferie