NetRadio   Netspil   Rejse   Sport   Bolig   Shopping   Sundhed   Kvinder  Man. 24 april

Søg på ABCsiden.dk På nettet
  

S for Smilets by og Stop forurening!Smilets by, Aarhus er en helt bestemt, men meget tiltalende, kombination mellem at være lidt af en storby, samtidig med stadig at være i kontakt med sine rødder. I Aarhus kan du lidt af det hele. Du kan holde til i afslappende omgivelser omkring Aarhus å, mens du i andre områder af byen kan føle storbyens greb om dig. Det er derfor en meget attraktiv lokation for dig, der overvejer at hive rødderne op og flytte tilværelsen ud med en anden.

Eftersom Aarhus efter danske standarder er en metropol, er det også ophavssted til en masse forurening. Miljøet er på grund af mange års overforbrug uomtvisteligt belastet. Det er op til myndigheder, såvel som virksomheder og privatpersoner at ændre på dette.

Overvej din boligsituation

Som det første ved en eventuel flytning skal du overveje dit valg af boligadvokat. I de fleste tilfælde gælder det om at finde en så specialiseret advokat som overhovedet mulig. Det vil sige en boligadvokat, der kender til det efterspurgte område, og som kan give dig indgående rådgivning hele vejen gennem processen.

Når du har fundet og købt din drømmebolig, bør du, for at være miljøvenlig, få tilknyttet en energirådgiver til at hjælpe dig med at beregne og beskrive besparelsespotentialerne i din bolig. Muligheder for disse tiltag og dertilhørende besparelser er mange.

Du kan overordnet inddele de energibesparende løsninger i to kategorier: Boligens klimaskærm der indbefatter fladerne mellem ude- og indemiljøet såsom tag og loft, facade og det nedre fundament og de mere tekniske installationer.

Et af de områder der er lettest at energibespare på, er udskiftning af vinduer. Ved at købe nye vinduer højner du både komforten i din lejlighed, da isoleringen bliver bedre, samt sparer på varmen. Man undervurderer tit, hvor meget varme egentlig koster, så implementeringen af nye vinduer hjælper i det lange løb også på økonomien.

For at spare yderligere på miljøet kan du også udskifte radiatorventiler og termostatstyringer til mere miljøvenlige eller få automatiseret dine lys med bevægelsescensorer.

De små miljøvenlige tiltag i hverdagen

Udover at renovere din bolig til at være mere miljøvenlig er der også mange lavpraktiske ting i din hverdag, du kan ændre på for at mere bæredygtig.

Det kan være små ting som at benytte sig af medbragte stofposer i stedet for at købe plastikposer, når du er nede og handle. I forlængelse af dette og for ikke støtte overforbruget af plastik, bør du stoppe med at købe vand på flaske og i stedet drikke vand fra en fast vanddunk.

Genovervej også hvilke typer af transportmidler, du benytter dig af. Der er umiddelbart stor forskel på, hvor meget en bil forurener kontra et tog, en bus eller allerbedst en cykel. Der er i Aarhus rigtig gode cykelfaciliteter, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at gribe cyklen til arbejde eller bruge den i sociale sammenhænge. Der har de seneste par år været en tendens til at folk ?glemmer? cykelhjelmen, og som direkte konsekvens har flere forulykket med slemme hovedskader. Cykelhjelme er vigtigere, end mange lige går og vurderer dem til.

Dan dig et overblik over din boligsituation med en indgående budgettering

Hvis renovering af dit nye hjem til værende mere miljøvenligt er af omfattende grad, bør du vægte en budgettering af dine aktiviteter højt. Det er et kendt fænomen, at omgivelserne i nærmest alle tilfælde overstiger, hvad man egentlig forventede.

Man plejer nærmest altid at støde på uforudsete komplikationer og udfordringer ved en gennemgående renovering. Sørg derfor at have en økonomisk ?buffer?, hvis det nu også bliver tilfældet for dig.

Når man overvejer at rive sin tilværelse op fra roden og flytte pjalterne hen et nyt sted, er det en virkelig god idé at tænke sig grundigt om. Nogle gange er græsset bare grønnere på den anden side. Hvis det ikke er tilfældet, er det simpelthen bare om at kaste sig ud i det. Hvis du følger ovenstående simple råd, skal det hele nok løse sig i sidste ende.


  

Relaterede artikler


E for energirenovering


N for nykøber


Hvor går rejsen hen?


P for påskeferie


S for Smilets by og Stop forurening!


Hvordan automatiserede produktionsprocesser kan spare dig for mange penge


F for Fyn er fin


F for førstegangskøber


P for pletskud


8 tips og tricks til at komme i gang med hjemmetræningen


Makeuppens magi


Wuptis historie


S for sociale medier


S for sundhed: de små smutveje


M ? for Mors dag!


Gode råd til din online ansigt udadtil når du starter en praksis som advokat


Så er det weekend! Er du klar? Her er 3 friske bud på ting, du bør have styr på


Aldrig gå ned på udstyr


Tjek dit udstyr og opgradér det


H for hjemmeside


Mange iværksættere springer ud som webshopsejere


V for vinterferie