NetRadio   Netspil   Rejse   Sport   Bolig   Shopping   Sundhed   Kvinder  Man. 24 april

Søg på ABCsiden.dk På nettet
  

N for nykøberAt være nykøber er en spændende proces. Det er første gang, du køber en bolig, hvor du bliver herre over dit eget sted. Dog kan der være mange usikkerheder ved dette, og det kan være svært at vide, hvad man skal og ikke skal gøre. Der er nogle ting, du skal huske på som nykøber, som kan hjælpe dig godt igennem den ellers nervepirrende tid.

Kom sikkert igennem købet

Når det er første gang, du køber en bolig, har de færreste hundrede procent styr på alt, der skal ordnes herunder eksempelvis udarbejdelse af et skøde. Men det kan blive en kostelig affære, hvis du ikke har en rådgiver med på sidelinjen, der ved, hvad der skal gøres.

Derfor vælger mange at hyre en boligadvokat for at sikre alt bliver gjort ordentlig og for at forhindre forskellige uheldige situationer, du ellers kan risikere, at der opstår ved sådan en bolighandel. Dette er relevant lige meget, om det er en ejerlejlighed, sommerhus, andelsbolig eller noget helt fjerde, du køber.


Tjek op på lånet årligt

Hvis du skal købe din egen bolig, skal du sikkert en tur i banken for at låne nogle penge, da det er de færreste, der kan betale sådan et højt beløb i kontanter. Der er dog stor forskel på typer af lån og ikke mindst hvad de forskellige banker kan tilbyde dig. Det er selvfølgelig i din interesse at få den laveste rente, og det er derfor vigtigt at sørge for, du får det bedst mulige tilbud. Det kan dreje sig om flere tusinde kroner månedligt, hvis du ikke på forhånd laver en grundig research af flere banker.

Efterfølgende er det ligeledes vigtigt at tjekke op på lånet årligt. Selvom du muligvis har fået det billigst mulige lån på daværende tidspunkt, kan det hurtigt ændre sig. Derfor anbefales det at tjekke op på mulighederne omkring billigere lån og lavere renter hvert år, så du ikke ender med at betale for meget.

Frygt ikke forbedringer og renoveringer

Mange har det svært ved at købe deres første bolig, hvis de ikke føler, den er perfekt ved første øjekast. Hvis mindre ting skal fikses eller renoveres, behøver det dog på ingen måde skræmme dig væk, tværtimod. Det er i stedet noget, du kan bruge til din fordel, da det kan hjælpe dig med at få en mere fordelagtig pris.

Forbedringer og mindre renoveringer behøver samtidigt ikke sprænge budgettet. Flere ting kan gøres selv, og ellers kan du få hjælp fra polske håndværkere, så du kan få ordnet de få skavanker, der måtte være på den nye bolig. Derudover kan nogle af de forbedringer, du laver på boligen, være med til at hæve dens værdi, hvilket kun er i din interesse.

Det er derfor vigtigt, at du kan se igennem de småfejl, der er, og se det fulde potentiale, boligen måtte have. Ellers kan det være, du ikke får øjnene på en eventuel drømmebolig, der er lige for øjnene af dig.
 

Sikr dig mod usikre tider

Ved køb af en bolig, sætter du dig også en anden situation rent økonomisk, end du muligvis før har været i. Det er både på grund af boligmarkedet, du ikke kan forudse, hvordan det vil ændre sig, men også din egen privatøkonomi. Der er altid risiko for at miste sit job eller komme i andre uheldige situationer, hvor man bliver hårdt ramt på pengepungen, hvilket kan være skræmmende, når man står med en ny bolig og et lån, der skal betales.

Der er dog nogle ting, du kan gøre for at sikre dig på visse punkter. En a-kasse er altid vigtig at have, hvis du bliver fyret og er presset økonomisk. Der er forskellige a-kasser, alt efter hvilken uddannelse og hvilket job, du har haft. Derudover er der eksempelvis det faglige hus, som i stedet er en bredere a-kasse, hvilket betyder, du kan blive medlem uanset, hvilken branche du kommer fra.  Diverse forsikringer kan ligeledes være ekstremt fornuftige at bruge penge på, så du er sikret, hvis uventede situationer skulle opstå.


  

Relaterede artikler


E for energirenovering


N for nykøber


Hvor går rejsen hen?


P for påskeferie


S for Smilets by og Stop forurening!


Hvordan automatiserede produktionsprocesser kan spare dig for mange penge


F for Fyn er fin


F for førstegangskøber


P for pletskud


8 tips og tricks til at komme i gang med hjemmetræningen


Makeuppens magi


Wuptis historie


S for sociale medier


S for sundhed: de små smutveje


M ? for Mors dag!


Gode råd til din online ansigt udadtil når du starter en praksis som advokat


Så er det weekend! Er du klar? Her er 3 friske bud på ting, du bør have styr på


Aldrig gå ned på udstyr


Tjek dit udstyr og opgradér det


H for hjemmeside


Mange iværksættere springer ud som webshopsejere


V for vinterferie