NetRadio   Netspil   Rejse   Sport   Bolig   Shopping   Sundhed   Kvinder  Tors. 30 marts

Søg på ABCsiden.dk På nettet
  

M ? for Mors dag!Hele landet mødre fejres hvert år på mors dag. I år skal vi huske at gøre noget særlig for den første kvinde i vores liv d. 14. maj. Fortjener din mor en ekstra god overraskelse i år? Så kan du forberede dig allerede nu ? vi giver dig tips til hvordan. 

 

Historien bag Mors Dag

Traditionen tro afholdes Mors dag hvert år den anden søndag i maj. Dagen i sig selv stammer dog ikke fra Danmark, men fra USA. Ideen stammer fra den amerikanske kvinderettighedsforkæmper og forfatter, Julie Ward Howe (1819-1910).

I første omgang var ideen, at dagen skulle ære hendes egen mor, som blandt andet arbejdede for at forbedre sanitære forhold og dermed mindske børnedødeligheden på dette tidspunkt. Derudover havde Julie også en ide om, at dagen skulle hylde fred.

En moders symbolik

Der er enormt meget symbolik forbundet med ordene ?mor? eller ?moder?. Og selvfølgelig også ?fader? ? disse kommer jo som oftest i sæt! Ordet ?moder? forbindes med ting som ophav, beskytter og opdrager. Udover disse fundamentale symbolske betydninger, forbindes ordet ?moder? også med mange symbolske funktioner.

I religiøse sammenhænge tituleres præster og andre af kirkens embedsmænd som ?fader? på de fleste sprog, og på tværs af religioner. Ligeså tituleres religionens kvindelige figurer, både personer og genstande, som ?moder?, fx Moder Theresa.

Det er dog ikke kun ordet moder, som har symbolsk betydning. Faktisk overskygger hele modergerningen og frugtbarhedssymbolet som det største og vigtigste symbol for moderligheden. Har du overvejet hvorfor vi kalder det moder jord, et modersmål og moderinstinkt?

Selvom mor for mange er verdens midtpunkt, er hun oftest akkompagneret af en far ? i flere henseender. Dette ses nemlig også i symbolikken og omkring det at være mor. Hver gang der findes et moderligt symbol, findes der enten et faderligt modstykke eller parallel. Hvorfor kaldes det fx et modersmål? Fordi det er det sprog, som tales i ens fædreland.

Verdens bedste mor

De fleste mennesker vil sikkert dele ideen om, at deres mor er den bedste i verden. Helt fra barnsben får man ind med modermælken, at mor er den bedste. Mor starter med at være kilden til mad og tryghed ? og ja, dette fortsætter faktisk resten af livet for mange.

Man kan altid regne med mor. Mor har altid et godt råd på hånden, når man tvivler, en trøstende hånd, når livet er svært, en dør åben til barndomshjemmet, når man savner selskab, og et sikkerhedsnet, når man ikke har flere penge og måneden ikke er forbi.

Verdens bedste mor er dog ikke at forveksle med ?verdens bedstemor?, så husk lige at få skrevet kortet korrekt! Den levering ville sikkert ikke blive modtaget ligeså godt, med mindre kortet er fra børnebørnene.

Gaven til hende

Og hvad giver man så den kvinde, der gav en livet? Forventningerne er fra start sat højt, og ligeså er sværhedsgraden for at finde en god gave til mors dag.

Du kender hende sikkert rigtig godt. Derfor kan man vælge at tage udgangspunkt i nogle af de ting, som hun allerbedst kan lide. Er hun vild med chokolade eller pjattet med sund mad? Så skal hun da forkæles med en af disse to ting. Eller begge dele?

Det som alle mødre dog ønsker sig allermest, er tid med sine børn. De materielle gaver er fine og mor vil med garanti sætte stor pris på hver og en! Men hvis du virkelig vil skyde papegøjen hos mor, skal du bare afsætte tid af til at I kan være sammen og hygge jer. Inviter hende på brunch eller keramikudstilling ? bare I er sammen.


  

Relaterede artikler


F for Fyn er fin


F for førstegangskøber


P for pletskud


8 tips og tricks til at komme i gang med hjemmetræningen


Makeuppens magi


Wuptis historie


S for sociale medier


S for sundhed: de små smutveje


M ? for Mors dag!


Gode råd til din online ansigt udadtil når du starter en praksis som advokat


Så er det weekend! Er du klar? Her er 3 friske bud på ting, du bør have styr på


Aldrig gå ned på udstyr


Tjek dit udstyr og opgradér det


H for hjemmeside


Mange iværksættere springer ud som webshopsejere


V for vinterferie