NetRadio   Netspil   Rejse   Sport   Bolig   Shopping   Sundhed   Kvinder  Tors. 30 marts

Søg på ABCsiden.dk På nettet
  

Makeuppens magiMange kvinder har leget makeup artister som barn, hvor de skulle lægge makeuppen fint på en veninde eller på sig selv. Der har måske været en forestilling om, at lægge makeup på de kongelige og kendte. Det kan være man stadig går og drømmer om, at realisere denne drøm, eller for nylig har fået stor appetit på livet som makeup artist. Det kan også være, at man bare helt naturligt er blevet interesseret i, hvordan makeuppen kan kreere en form for kunstværk, og hvilke muligheder der er med de forskellige makeupprodukter. 

For de makeup interesserede, er der som regel et stort fokus på, hvilke mærker der er bedst til de forskellige formål. Herudover tænker man i, hvilke mærker og resultater de skal give i forhold til forskellig slags hud, hudtone og alder. Har man fx uren hud, må man gå efter en foundation, der ikke gør huden værre. Har man tendens til mørke rander under øjnene, kan man bruge et trick med lyserød øjenskygge eller rouge under en concealer, der dækker godt og passer til hudens tone. Har man tendens til tør hud, bør man købe makeupprodukter specielt egnet til tør hud. Herudover kan man fokusere på farver i forhold til hudtone, øjenfarve og hårfarve. Makeup bruges dog ikke kun rent praktisk til at få det udseende, man gerne vil have, men kan samtidig også bruges til at ændre udseende helt, hvis man øver sig nok, og eksempelvis vil se ud som Angelina Jolie for en dag. 

Med makeup kan man være en kamæleon, der skifter udseende efter hvilket terræn man er i. Man kan altså bruge makeuppen til at ligne, hvem eller hvad man har lyst til. Hvis man en dag er inspireret af det vilde 60?er look a la Edie Sedgwick, kan man forsøge sig med en dramatisk eyeliner og en god mascara, der giver lange vipper. Hvis man derimod føler sig inspireret af 80?ernes iøjnefaldende farver, kan man benytte sig af en kraftig lyserød rouge på kinderne og blå øjenskygge. I dag er der mange muligheder, for at udforske makeupverdenen, hvor man også kan specialisere sig i faget ved at tage en makeup artist uddannelse.


  

Relaterede artikler


F for Fyn er fin


F for førstegangskøber


P for pletskud


8 tips og tricks til at komme i gang med hjemmetræningen


Makeuppens magi


Wuptis historie


S for sociale medier


S for sundhed: de små smutveje


M ? for Mors dag!


Gode råd til din online ansigt udadtil når du starter en praksis som advokat


Så er det weekend! Er du klar? Her er 3 friske bud på ting, du bør have styr på


Aldrig gå ned på udstyr


Tjek dit udstyr og opgradér det


H for hjemmeside


Mange iværksættere springer ud som webshopsejere


V for vinterferie