NetRadio   Netspil   Rejse   Sport   Bolig   Shopping   Sundhed   Kvinder  Tors. 30 marts

Søg på ABCsiden.dk På nettet
  

S for sundhed: de små smutvejeDet er svært for de fleste at få job, familieliv og social tid med venner til at gå op med drømmen om et liv med træning og sund mad. Med mindre man satser på at få foræret flere timer i døgnet. Vi giver dig vores bedste tips til sunde smutveje, som kan gøre din hverdag bare lidt sundere. 

Træn med din hund

Hunden er menneskets og ofte også hele familiens bedste ven. Men kan det nogle gange være svært at vover skue gåturen, som vi ved skal til, for at vuffer får sin retmæssige motion. Det bedste tip til mere sundhed i hverdagen er derfor at vende hele situationen om ? din hund er din bedste og mest vedholdne kilde til ekstra motion i hverdagen!

Der er jo i princippet ingen vej udenom. Hunden skal luftes og du har ansvaret for at den bliver det. Det er lige netop dette ansvar overfor andre, i dette tilfælde hunden, man bør udnytte. Undersøgelser viser nemlig, at vi er bedst til at få løftet os fra sofaen og komme ud at motionere, hvis vi har et ansvar overfor nogle andre, som fx en træningsmakker eller vores hund. Så hvorfor ikke udnytte dette og måske tage den skridtet længere?

En af de smutveje, som mange har haft held med, er at melde sig til hundetræning (agility) med sin hund. Og ikke nok med det ? at melde hele familien til. På den måde får hele familien et ansvar overfor hinanden om at komme afsted, I får tilbragt mere kvalitetstid med hinanden og vuffer indkasserer måske et hundetegn. Der er ingen undskyldning!

Tilvælg salaten

Det kræver noget viljestyrke og beslutsomhed at vælge en salat over en rød bøf. For mange kan valget bogstaveligt talt være for stor en mundfuld. Der findes dog en god tommelfingerregel til alle dem, som ikke kan vælge det ene over det andet.

I stedet for aktivt at vælge de usunde ting fra, bør man vælge de sunde ting til. Og lidt af gangen. Sundhed opnår man kun i det lange løb, hvis man tager de rette beslutninger i processen. Så start med ikke at vælge den røde bøf fra, men i stedet at vælge salaten til. Til bøffer hører der oftest tilbehør ala kartofler med sovs. Hvis du aktivt vælger salaten til, fx i form af en salatbar, eller helt udskifter det ?originale? tilbehør, tæller dette som endnu et skridt i en sundere retning. Og husk: alle skridt, selv de mindste, er værd at tage med på vejen mod et sundere liv.

Sov godt!

Den sidste smutvej vi vil nævne her, bør faktisk ikke opfattes som en decideret smutvej, for den er faktisk altafgørende for ens sundhed i hverdagen. For at holde både krop og sind sundt er det vigtigt at vi sover godt.

For at sove god, er det ikke nok at være rigtig træt, når vi rammer dobbeltsengen om aftenen. For at opnå en god søvn, er der flere faktorer, som skal gå op i en højere enhed. For det første skal ens seng være af god kvalitet. Alt efter hvor meget man vejer og i hvilke stillinger man typisk sover, bør man udvælge sin seng. En god seng bliver dermed en investering i dit velvære og sundhed i hverdagen. Dernæst skal man sørge for at få søvn nok. Man kan klare sig med 5-6 timer søvn, ingen tvivl. Men det er langt fra det sunde valg bare ?at kunne klare sig?. Man skal prioritere at få sine 8 timers søvn om natten.

Sidst men ikke mindst skal man sørge for, at man sover i mørke. Især om sommeren kan dette være et problem, når solen står tidligt op og går sent ned. ikke desto mindre falder kroppen ikke så nemt i den dybe søvn i lyse rum, som skal til for at være udhvilet.


  

Relaterede artikler


F for Fyn er fin


F for førstegangskøber


P for pletskud


8 tips og tricks til at komme i gang med hjemmetræningen


Makeuppens magi


Wuptis historie


S for sociale medier


S for sundhed: de små smutveje


M ? for Mors dag!


Gode råd til din online ansigt udadtil når du starter en praksis som advokat


Så er det weekend! Er du klar? Her er 3 friske bud på ting, du bør have styr på


Aldrig gå ned på udstyr


Tjek dit udstyr og opgradér det


H for hjemmeside


Mange iværksættere springer ud som webshopsejere


V for vinterferie