NetRadio   Netspil   Rejse   Sport   Bolig   Shopping   Sundhed   Kvinder  Tirs. 25 juni

Søg på ABCsiden.dk På nettet
Danmarks største shoppingportal med e-butikker godkendt af PBS
Beklædning
Beklædning
Bil/MC/Båd/
Bil/MC/Båd/
Byggemarked
Byggemarked
Bøger
Bøger
Dyrehandel
Dyrehandel
Elartikler
Elartikler
Film Online
Film Online
Find Rejse
Find Rejse
Gaver
Gaver
Helseprodukter
Helseprodukter
Hobby & Legetøj
Hobby & Legetøj
Hvidevarer
Hvidevarer
Mad Online
Mad Online
Musik Online
Musik Online
Netauktion
Netauktion
PC Shop
PC Shop
Sport Shop
Sport Shop
Telefon
Telefon
Til hende
Til hende


  

Gode råd før du handler

Som hovedregel gælder de samme regler, uanset om du handler på internettet eller i en almindelig butik. Når du handler på internettet, sker det ofte med en virksomhed, du ikke kender i forvejen. Måske findes virksomheden kun på nettet, og det kan være svært at vide, om det er en seriøs virksomhed. Derfor er der et par ting, du selv bør foretage dig, inden du handler:

Undersøg hvem sælgeren er

På hjemmesiden skal sælgeren klart og tydeligt oplyse navn, fysisk adresse, e-mail adresse, telefonnummer, og CVR-nummer på sin virksomhed. Kan du ikke umiddelbart finde disse oplysninger på hjemmesiden, bør du finde en anden hjemmeside at handle på. Mangler oplysningerne, kan du ofte tage det som udtryk for, at sælger ikke er interesseret i at blive ?fundet?. Får du efterfølgende problemer, står du i en vanskelig situation, hvis du kun har en e-mail adresse.

Undersøg varen og dens egenskaber

Undersøg den vare, du vil købe. Du har på hjemmesiden krav på at få oplysninger om varens væsentligste egenskaber - hvad varen kan.

Undersøg pris og leveringsomkostninger på varen

Sælgeren har pligt til at oplyse dig prisen inklusiv alle afgifter, f.eks. moms. Herudover har du krav på at få at vide, hvad de præcise leveringsomkostninger er. Inden købet skal sælgeren præsentere dig for en oversigt over, hvad varen i alt har kostet dig. Også beløb som andre vil opkræve dig i forbindelse med købet, skal sælgeren oplyse om. Det kan f.eks. være et efterkravsgebyr på posthuset.

Vær opmærksom på fortrydelsesretten

En af dine vigtigste rettigheder, når du handler på nettet, er retten til at fortryde købet. Du har som hovedregel 14 dages fortrydelsesret, men f.eks. må du ikke bryde forseglingen på lyd og billedeoptagelser eller edb-programmer, hvis du vil benytte dig af fortrydelsesretten. Tjek om hjemmesiden giver tydelig oplysning om retten til at fortryde købet, og hvordan du bruger den. Nogle virksomheder forsøger at begrænse dine muligheder for at fortryde et køb ved ikke at oplyse tydeligt nok om det eller ved at opstille ulovlige vilkår for at bruge fortrydelsesretten.

Vær opmærksom på dine rettigheder ved fejl og mangler

Sælgeren bør på hjemmesiden tydeligt gøre opmærksom på, hvad du skal gøre, hvis du ønsker at klage over en vare inden for reklamations- eller garantiperioden. Har sælgeren ikke sat sig ind i, hvilke rettigheder du har som forbruger, så overvej om du eventuelt vil handle et andet sted. Hvis du konstaterer en fejl ved en vare, skal du klage til sælgeren. Hvis I ikke kan finde en løsning på problemet, kan du muligvis sende en klage til Forbrugerklagenævnet.

Undersøg salgs- og leveringsbetingelserne

Kan du få adgang til virksomhedens salgs- og leveringsbetingelser, før du køber? Der bør på hjemmesiden være let adgang til sælgerens vilkår for at handle med dig. Husk at skrive dem ud.

Sælgerens brug af oplysninger om dig

Du bør altid på en hjemmeside kunne finde tydelig information om, hvilke oplysninger sælgeren indsamler om dig (navn, adresse, foretagne indkøb, køn, alder m.v.), hvordan indsamlingen sker, og hvad oplysningerne skal bruges til. Du må aldrig opgive din pinkode på internet.

Vær opmærksom på sikkerheden ved betaling

Sælgeren skal på hjemmesiden oplyse dig om, hvad han gør for at beskytte dine betalingsoplysninger. Transmission og eventuel efterfølgende opbevaring af betalingsoplysninger (som f.eks. dit dankortnummer) skal altid være beskyttet mod risikoen for, at nogen uberettiget kan få fat på oplysningerne. Det kan ske ved hjælp af forskellige former for kryptering.

Betal med kort

Du er bedst beskyttet, hvis du bruger et betalingskort (Dankort, VISA-Dankort, Mastercard, Eurocard, American Express eller et andet betalings- eller kreditkort) når du handler på nettet. Hvis du betaler med kort kan du nemlig alti


  

Relaterede artikler


Få overblik over Black Friday


Find den perfekte sommerkjole


Goderne ved at shoppe din garderobe på internettet


3 nye produkter der kan gøre en forskel for din hverdag


Er IPhone dit første valg?


De fineste gaver til hende


Gaveideer til konfirmanden


Sådan vælger du den rette gave


Wuptis historie