Giv din økonomi sus i sejlene

Der er flere forskellige udgifter, som findes i ens privatøkonomi. I vores privatbudget er der fx. varme. Og der er en række områder, hvor du kan spare nogle gryn. Her er en række gode tricks, som du kan bruge kvit og frit.

Pige, Smiler, Kvinde, Unge, Attraktivt

Den nemmeste metode for os til at blive styrtende rig på, er kva en alderspension. Det udtalte en vis vismand for noget tid siden. For alle er det statistisk set den mest plausible metode at blive rigmand på. Så man bør gennemtænke, at sætte dig mere ind i pensionsopsparing, med de rige alternativer, der findes i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det du køber i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du bør tænke over dine faktiske behov og ikke gøre som alle de andre. Der er forsikringer, du reelt ikke har brug for eller som du godt kan leve uden. Det er en kalkuleret risiko, du må medtage. Bagefter du har valgt, så drejer det om at skalere dine forsikringsdækninger ned på et nødvendighedsniveau. Skal din bilforsikring udelukkende dække fx. 140.000 kr. eller/og kan du nøjes med en egen betaling på 75.000 kr, hvis din bopæl brænder ned til aske?

Sparekasser er også et sted, hvor der er nemme penge at spare. Uligheden mellem de dyreste og de aller billigste pengeinstitutter er mega stor. Vi taler om, op mod 3.100 kr pr. md. for en traditionel kerne familie og reallån. Lån til køb af ejerbolig er det største køb, som mange har i hele sit liv. Lån er i den grad den ting man bør være fokuseret på, hvis du skal udvikle din private finanser. Et er renter, men også kursen er betydelig. Lånkonvertering er en ting, der kan optimere din privatøkonomi. En anden vigtig størrelse er udskydelse af lån. Lån kan associeres med eksaltering af tid. Hvis man kan udskyde for eksempel 14 måneder med at låne penge og i stedet for spare op i tidsrummet, så får du dels nedbragt gælden, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så har du adgang til en del fordele. Du kan også spekulere på at melde dig ud. Der er for resten gode at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har automatisk valg af fagforening igennem lønaftalen. Men du kan altid vælge blot at have en a kasse. Fagforbund kan bistå dig med både alm. forsikringer og sundhed – så gennemtænk om det er smart at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som fx muskelbesvær.

Husholdningen er den post i din økonomi, der konstituerer den klart største del. Visse folk kan overleve for et småt beløb, hver måned, så er der andre, der køber for meget store summer på f.eks. dyr mad. Et er når du køber din mad ude i byen på enten spisehus eller Just eat – men den virkelig store synder er det mad du køber og bager i hjemmet. I dette tilfælde er der det traditionelle madindkøb i supermarkeder, som man bærer hjem. Desværre er danskere eftergivende for impulsindkøb, der betyder at dosmersedlen stiger. Et godt råd er, at du shopper dine madvarer online, på de nemme netbaserede supermarkeder. Her kan man både købe de normale madvarer, men samtidig også de dejlige innovative tilbud på madkasser.

Du skal efterse dine konti, så du neddrosler på alle steder af din husstandsøkonomi. Så kan du ende op med at besidde et meget større slutbeløb til de dejlige aspekter af dig hverdag.

I dag klarer man sine bankforretninger på nettet

Som de fleste danskere ved, så er Vendsyssel lig den nordligste del af Jylland. Dvs. den del af Jylland, der starter omkring Aalborg og så går hele vejen op til Skagen.

Ligesom i resten af Danmark, så har folk i og omkring Vendsyssel brug for sommetider at komme i banken. Det kan de gøre ved at køre ned i den nærmeste by, hvor der er en bankforretning.

Men hvis de er smarte og effektive, så prøver de at undgå at køre denne tur. I stedet, så prøver de at få klaret alle deres bankforretninger på nettet, da det er både nemmere og hurtigere.

Faktisk er det i dag så nemt at gå i banken på nettet, at det er mig helt uforståeligt, at alle folk ikke klarer deres bankforretninger på den måde.

Det er ikke kun muligt at overvåge sin kontoer online. Man kan også overføre penge, betale girokort og meget mere online.

Selv hvis man har brug for et lån kan det klares over nettet. I så fald er det blot at skrive til banken eller udfylde en online formular og så er man i gang med låneprocessen.

Og det er faktisk også muligt at finde en løsning online hvis banken ikke vil låne en penge. I så fald, så er der nemlig masser af firmaer der tilbyder lån online.

Og faktisk så kan det være en god ide at tage kontakt til et af disse firmaer fremfor ens egen bank. For hvem ved, måske er det billigere at låne penge på den måde end det er låne penge i banken.

Mange tak fordi du læste artiklen.