Spil med!

Spil med! er en inspiration til at styrke amatørkulturforeninger og skabe mere plads til ensomme unge. Et projekt skabt af AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd i samarbejde med antropologen Tine Sønderby. 

Projektet er opstået på baggrund af et ønske om at styrke amatørkulturens mange foreningsorganiserede scener, orkestre, garder, kor og bands til at invitere den voksende gruppe af ensomme unge ind i deres kreative fællesskaber.

Læs rapporten her

Er amatørkulturudøvere kun fødekæde for de professionelle?

På trods af at amatørkulturen spiller en væsentlig rolle i hele det kulturelle økosystem, som bl.a. storforbruger af professionelle undervisere, er den ikke særligt synlig i kulturlovgivningen og den var heller ikke nævnt i den kulturpolitiske redegørelse, der udkom i 2023.

Læs AKKS input til en samlet kulturpolitik

Frivillighed og Foreningsliv

Desværre oplever vi i AKKS, at frivillighedsbegrebet i stigende grad bliver instrumentaliseret til noget, vi kender fra det sociale område, og som vi ser det udfoldet ved professionelle kultur- og idrætsarrangementer eller i de kommunale frivilligcentre, nemlig frivillige hænder, der kan løfte en forhåndsbestemt opgave gratis, samt gøre det muligt at gennemføre store arrangementer og udføre velfærdsopgaver.

Læs vores kommentar her

Hvem kan blive medlem

AKKS er skabt for at fremme amatørkulturen bredt, og for at få så stor en stemme som muligt. Derfor er medlemmerne landsdækkende landsorganisationer, der hver især samler en kunstgenre og som alle bakker op om at styrke det universelle ved amatørkulturen.

Læs mere om AKKS her

Tilmeld dig nyhedsmail

* Skal udfyldes