Sikker Slank — ned i vægt på en måde, der holder

Slank kvinde, der har tabt sig
Hvorfor er det så svært at blive slank — og hvordan klarer du det alligevel?

Sikker Slank-programmet handler om, hvordan du skaber et kalorieunderskud, der giver vægttab, du kan fastholde.

Bare det.

Ingen hokuspokus eller komplicerede principper om kostkombinering, syre-base balance, blodtypediæter, blodsukkerdiæter, proteinkure, afgiftningskure, fastlagte menuer, bestemte fordelinger af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer, hvor mange måltider du må spise osv.

For de fleste er det allerede en kæmpe udfordring at ændre kost og livsstil. Vi undgår derfor at gøre vægttab mere kompliceret, end det behøver at være.

Det er i den grad svært nok i forvejen!

Der er langt flere og større problemer forbundet med at nå og fastholde sin idealvægt, end man umiddelbart skulle tro, og det er let at falde for illusionen om, at den sidste nye opreklamerede slankekur nærmest vil klare det hele for dig.

Der er ingen mangel på slankekure, som kan få dig ned i vægt, hvis du holder dem ud længe nok. Der er bogstavelig talt hundredvis af kure og diæter, der giver vægttab.

Men — som du nok allerede ved — er det næsten altid en kort fornøjelse.

Er vægttab løsningen?

Slankekure — alle slankekure! — giver vægttab, så længe du følger dem, men omtrent det eneste, der betyder noget, er, om du på en overkommelig og fornuftig måde kan holde vægten nede.

Det handler ikke om at starte på endnu en slankekur, men om, hvordan du lærer at indføre netop de kostvaner, der giver dig vægttab, som du efterfølgende er i stand til at fastholde.

Vægttab er i sig selv næsten meningsløs, hvis du ikke samtidig bliver i stand til at fastholde de vægttab, du opnår — i det mindste i en eller anden udstrækning.

For langt de fleste overvægtige er der ingen lette og hurtige løsninger.

Slank med slankekure eller nye kostvaner?

Det kræver naturligvis langt mere af dig at ændre livsstil, end det gør at følge en kur i nogle uger eller måneder.

Det kræver en bevidst og helhjertet indsats. Du skal være villig til at lære noget nyt. Du skal være villig til at ændre vaner.

Når du satser på at ændre noget ved dine vaner og livsstil er der ikke noget “bagefter”. Mange af de ændringer, du foretager i dine kost og motionsvaner, er ændringer der skal vare ved — noget du skal fortsætte med, også når du har tabt dig.

Du skal med andre ord tilegne dig i hvert fald nogle gode vaner, du kan leve med resten af livet, hvis du ønsker at forblive slank, efter dit vægttab. Og du kan kun leve med nye vaner i det lange løb, hvis du lærer at holde af dem.

Sats på de bedste løsninger og hold ud

Når vi står overfor store og meget besværlige udfordringer — som fx at løse langvarige vægtproblemer, og få en slank eller slankere figur — har vi alle en udpræget tendens til at kigge efter en genvej eller nærmeste flugtvej.

Vi fristes alt for let til at kaste os ud i løsninger, der til forveksling ligner dem, vi allerede har forsøgt så mange gange tidligere — eller vi opgiver næsten på forhånd at gennemføre omfattende, besværlige og permanente kostændringer.

Vi har alle en naturlig indbygget tendens til næsten ubevidst eller instinktivt at vælge de løsninger, der kræver mindst af os. Det er fx langt lettere at fortsætte med den kost og de måder at spise på, som du er vant til, frem for besværet med at indføre de kostvaner, der har størst chance for at løse dine vægtproblemer.

Det kræver sædvanligvis ekstra planlægning, tid, energi og viljestyrke, før det nye bliver til indgroede vaner. Det vil nok også tage tid og kræve tålmodighed at vænne dine smagsløg til at spise meget mad med høj slankeværdi, som beskrevet i Sikker Slank-programmet.

Men altså … hvorfor er det SÅÅÅ svært?

Fordi din krop effektivt kæmper imod!

Hvis du vejer en del for meget og især, hvis du har gjort det i mange år, vil din krop have en udpræget tendens til at protestere imod et større vægttab. Den kan så småt begynde at modarbejde dine bestræbelser på vægttab allerede kort tid efter, at du har tabt de første kilo, og efter et større vægttab — hvor du ellers er super glad, fordi du er blevet så slank — kan kroppen intensivere mekanismer og processer, der påvirker dig til at indtage flere kalorier og tage på.

Faktisk vil 9 ud af 10 overvægtige — som efter en langvarig, besværlig og heltemodig indsats opnår det ønskede vægttab — tage det hele på igen i løbet af et par år eller tre.

Deprimerende!

Når din hjerne og krop begynder at påvirke dig til igen at tage på — fx ved at øge din appetit, øge din trang til kalorierige fødevarer eller sænke din forbrænding af kalorier — vil det for det meste foregå lige under din bevidsthed. Du oplever, at dit vægttab begynder at gå langsommere eller går helt i stå. Sandsynligvis uden du helt forstå hvorfor. Derefter — måske først flere måneder efter dit vægttab — oplever du, hvordan vægten stødt og roligt er på vej tilbage til den gamle overvægt. Spejlbilledet er ikke nær så slank og glad, som det har været.

Kroppens stædige og vedholdende modstand mod vægttab er den egentlige årsag til, at næsten alle før eller senere begynder at tage på igen, efter de har tabt sig.

Det er en så omfattende og krævende opgave for svært overvægtige at komme ned i vægt og holde vægten nede, at kun få klarer det.

Du er oppe imod svære odds.

Vanvittige, urimelige og helt unfair odds!

Når du betragter og behandler dit slankeprojekt som enhver anden meget krævende og besværlig opgave, og bruger den fornødne tid på udfordringer med at ændre dine vaner, har du en god chance for at blive en af de få, der klarer den!

Mit bedste bud — efter mere end 35 års erfaringer i at vejlede overvægtige — er, at du på sigt får mest ud af at tilegne dig en plantebaseret kost med høj slankeværdi. Altså en kost, der helt eller i størst udstrækning består af frugt, grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn med høj slankeværdi — og ellers tålmodigt og vedvarende arbejder med de problemer og udfordringer, der skal klares, for at tilegne dig de kostvaner.

Det lyder måske besværligt. Det lyder måske som kostændringer, der er lidt for langt fra den kost, du plejer at spise eller som du holder mest af, men det er besværet værd!

Det er min erfaring, at den fremgangsmåde, som forklaret i Sikker Slank-programmet er den fremgangsmåde, der har den største chance for at løse dine vægtproblemer.

Du har størst chance for succes, hvis du udelukkende koncentrerer dig om det vigtigste (at indføre kostvaner med høj slankeværdi) og løbende overvinder de forhindringer, du støder ind i. Læs mere i programmet her.